Transientbeskyttelse Skive

Når et lyn slår ned, er der en mulighed for at de elektroniske systemer går ud og det kan have store økonomiske konsekvenser. Vi ved derfor, hvor vigtigt det er at have transientbeskyttelse i installationen.

Transientbeskyttelse

Transientbeskyttelse er en betegnelse for en installation, der har til formål at beskytte elektriske systemer, komponenter og enheder i hjemmet, landbruget eller virksomheder. Det kan ikke forhindrer et lynnedslag som sådan på bygninger, men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektriske komponenter i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftsstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Hos Steen K. Pedersen A/S rådgiver, installerer og servicerer vi i Skive og omegn – Midtjylland – fra Mors mod nord til Holstebro og Viborg mod syd. Kontakt os på 📱 97 52 23 00 eller 📧 kontakt@skp-el.dk for et uforpligtende tilbud.

Med transientbeskyttelse kan man sikre sig mod de voldsomme kræfter, der kan forekomme under indirekte lynnedslag. Der er faktisk større risiko for at systemer og installationer bliver påvirket af indirekte lyn end ved et direkte lynnedslag, da lyn op til 1-2 km væk, kan forårsage dyre skader på alt elektronik og maskiner.

Der sker en overspænding, hvis transientbeskyttelse ikke er installeret. En overspænding kan beskadige de elektriske enheder i en installationen, hvis enhedernes impulsholdespænding overstiges. For at forhindrer dette, afleder transientbeskyttelsen overspændingen sikkert væk.

Samtidig kræver de nye el-regler fra 2019 at der skal installeres beskyttelse i installationer til beskyttelse af følgende:

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Beskyttelse af hjemmet

Der findes flere forskellige løsninger til hjemmet, når det gælder transientbeskyttelse. For det første, så kommer det an på din installation i dag og hvilken type el-tavle huset er bygget med – er det et ældre HFI-relæ eller det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ. De fleste hjem har kun enten et HFI- eller et HPF-relæ – og det gør chancen for overspænding 25% større, hvilket er en del.

Derfor er det vigtigt at du får sørget for, at dine el-installationer bliver gennemgået, tjekket og testet af en autoriseret elektriker.

Ved vedtagelsen af de nye el-regler i 2019, stilles der krav og standarder til installationen af transientbeskyttelse, dog er private hjem undtaget, men det er at anbefale overfor forsikringen.

transientbeskyttelse-hjemmet-skive

I de moderne tider er en større og større del af vores hjem bygget op med elektriske apparater, som vi til dels er afhængige af fungerer og det kan være ubehageligt, når det tordner og man sidder i sofaen, ligger under den varme dyne i sengen eller under aftensmaden ved spisebordet og frygter for at fjernsynet eller fryseren og andre enheder fejler eller bliver ødelagt. Samtidig findes der mange intelligente systemer som alarmer, lys og varme som er afhængige af, at kunne køre uden nogen former for nedbrud og pludselige afbrydelser.

Hvis du er i tvivl om installationerne i dit hjem lever op til el-reglernes krav, om du har transientbeskyttelse installeret eller om der muligvis er brug udskiftning af evt. el-tavler, så hjælper Steen K. Pedersen A/S med glæde. Vi kører ud i store dele af Midtjylland og har selv hjemme i Skive. Kontakt os på 📱 97 52 23 00 eller 📧 kontakt@skp-el.dk.

Er din virksomhed sikret mod tordenvejr og lynnedslag?

Du er måske ikke opmærksom på det, men din virksomhed kan være sårbar, specielt mod overspændinger i el-installationerne i forlængelse af et lynnedslag, som kan være sket så langt som 2 km væk. En overspænding kan medføre store skader på alt elektrisk kredsløb og elektronisk udstyr og også give permanente nedsættelser i produktionen.

Udover de ydre og indre skader på elektronisk udstyr, kan der være flere omkostninger gennem stop af produktion og tab af data.

Hos Steen K. Pedersen A/S har vi mange års erfaring med at hjælpe virksomheder, produktioner, industrier og serviceområder med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed har transientbeskyttelse kan du med fordel kontakte os på 📱 97 52 23 00 eller smide en besked vores vej på 📧 kontakt@skp-el.dk – vi er autoriseret el-installatør i Skive, men kører i hele Midtjylland.

Det er vigtigt at påpege: det er et krav for virksomheder at have transientbeskyttelse i el-tavlen og derfor at det nødvendigt at I får lavet eftersyn på jeres installationer og tavler af en autoriseret elektriker. Kravet kom i forbindelse med de nye el-regler i 2019.

Nedbrud og mistet data i landbruget

Elektronisk udstyr i landbruget er blevet stor del af den daglige drift. Desværre, så er hyppigheden af tordenvejr også steget gennem de seneste år og det kan skabe overspændinger som skader og giver driftsstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser kan være altødelæggende for landbrugsproduktion og det er derfor vigtig at man kan sikrer at det hele kan køre uafbrudt, selv under lynnedslag.

Eksempler kan være nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, foderautomater, svag- og stærkstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

transientbeskyttelse-landbrug-skive

En del forsikringsselskaber stiller i dag krav om at transientbeskyttelse skal være installeret i landbruget. Det er derfor en god idé at få tjekket op på om dit landbrug har det eller om dit forsikringsselskab kræver det. Lige meget hvad, så står vi parat til at hjælpe dig med råd, installation og service og du kan kontakte os på 📱 97 52 23 00 eller 📧 kontakt@skp-el.dk.

Fortvivler du stadig?

Ved du stadig ikke om du har transientbeskyttelse eller overhovedet har brug for det? Vi står vi klar til at rådgive dig og komme med vores vejledninger, både i forhold til nuværende installationer, men også til forbedring, udskiftning og montering til nyt. Vi står for kompetent rådgivning, professionel installation og tilbyder leveringsdygtige aftaler på service. Husk, at det er en forholdsvis nem og let på pungen installation, hvor fordelene overskygger de mulige omkostninger, lynnedslag kan have.

Du er velkommen til at kontakte os på 📱 97 52 23 00 eller 📧 kontakt@skp-el.dk. Vi kører i hele nord- og syd Midtjylland.

FAQ

– Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse fungerer ved at lede og aflade pludselige overspændinger eller transienter væk fra elektroniske komponenter og dermed beskytte dem mod skader.

Hvordan monteres transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse monteres ved at tilslutte en særlig beskyttelsesenhed mellem elektronikken og strømforsyningen. Denne enhed hjælper med at fjerne farlige overspændinger, der kan skade elektronikken, så den forbliver sikker og fungerer godt.

Er transientbeskyttelse et lovkrav?

Alle nye installationer skal beskyttes mod farlige overspændinger. Det er særlig vigtigt i situationer, hvor overspændinger kan have alvorlige konsekvenser for menneskers liv og offentlige tjenester.

Hvad koster transientbeskyttelse?

Prisen for transientbeskyttelse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af enheder der skal beskyttes, niveauet af beskyttelse der kræves, og det valgte transientbeskyttelsessystem.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

12 + 8 =

Find os

Sdr. Boulevard 7
7800 Skive
CVR: 12669534

Tlf.: 97 52 23 00

 
 
Ringvej 1, Lem
7860 Spøttrup
CVR: 12669534

Tlf.: 97 52 23 00